Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8
  1. #1
    Junior Member
    Dołączył
    Feb 2009
    Posty
    5

    Nowa karta Cyfry na Strongu 4620

    Witam wszystkich forumowiczów ponieważ jestem nowy na tym forum. Zaczynam się dopiero głębiej edukować w temacie tv sat i w związku z tym mam następujące pytanie: czy na Strongu 4620 da się uruchomić nowa karta Cyfry, Polsatu lub Telewizja na Kartę? Mam takiego Stronga i wkładałem do niego nową kartę Cyfry i wyskakiwało "Invalid Card". Zastanawiam się czy jest to może tylko kwestia jego ustawień w menu, wgrania nowszego softu , czy raczej w ogóle nie da się sprawić żeby zapracował z nowymi kartami typu SECA3, NAGRAVISION3 czy CONAX.

  2. #2
    Junior Member
    Dołączył
    Feb 2009
    Posty
    5
    Nie było chętnych żeby pomóc więc sam trochę się pobawiłem i obecnie sytuacja wygląda następująco: na Strongu 4620 chodzi zarówno nowa karta CYFRY jak i karta Telewizji na Kartę. Jednak nie mogę ustawić wszystkich programów które powinny być w pakiecie. Na karcie CYFRY nie mogę znaleźć Filmboxów a na karcie TnK : TV Religia, TVP Sport, n Sport, TVN Lingua i TVP Warszawa (wszystkie pięć na częstotliwości 11508 GHz) Problem w tym że nie mogę jakoś wklepać ręcznie tej częstotliwości w tym Strongu, jak próbuję to zrobić to wyskakuje mi lista częstotliwości ale nie ma na niej 11508 GHz, jest niższa od niej a następnie wyższa i nie mam pojęcia jak zaprogramować dokładnie 11508 GHz, PID-Y i inne dane kanałów można wpisać tylko z tą częstotliwością jest problem. Proszę o pomoc kogoś kto wie jak to zrobić żeby ustawić brakujące programy lub kogoś kto posiada instrukcję do Stronga 4620. Googlowałem za tą instrukcją ale nie mogłem jej znaleźć.

  3. #3
    Junior Member
    Dołączył
    Jan 2009
    Posty
    8
    znalazlem pare stronek ale po angielsku a ja po angielsku to nic ,musisz na goglach sprobowac ,

  4. #4
    #!r00t Awatar kIEr
    Dołączył
    Jan 2009
    Posty
    427
    A poszukaj gotowej listy na uploadach
    Linux-aptosid-amd64
    L ! N U X

  5. #5
    Junior Member
    Dołączył
    Feb 2009
    Posty
    5
    Cytat Zamieszczone przez ..::BANita::.. Zobacz posta
    Musisz się zalogować, aby zobaczyć zawartość lub kliknij Tutaj aby dokonać rejestracji na forum
    Czy lista musi być konkretnie do tego tunerka czy listy są uniwersalne i pasują do wszystkich ?

  6. #6
    Senior Member
    Dołączył
    Nov 2008
    Posty
    1,288
    Cytat Zamieszczone przez olinio7 Zobacz posta
    Musisz się zalogować, aby zobaczyć zawartość lub kliknij Tutaj aby dokonać rejestracji na forum
    tak do tego bo np z fergusona ci nie wejdzie :) ale z tego co widzę niema nowych list, ściąg ostatnią dostępna lub prześlij ta co masz ze swojego tunera i zrób tak jak jest tu napisane i zmień częstotliwości tych programów których mniemasz
    Musisz się zalogować, aby zobaczyć zawartość lub kliknij Tutaj aby dokonać rejestracji na forum
    możne ci to pomoże

  7. #7
    Junior Member
    Dołączył
    Feb 2009
    Posty
    5
    p@wel.2000 próbowałem według Twojej instrukcji, robiłem wszystko dokładnie tak jak jest napisane ale wyskakiwał error: "Check if Receiver's Power i turned on and try again !!!" mimo że tunerek był włączony, sprawdzałem na wszystkich portach i było tak samo, nie chciał się połączyć z kompem. Znalazlem inny programik SRT Loader v1.6 i nim poszło, otworzyłem w nim zakładkę "chanells" zaznaczyłem "upload" i zgrałem na kompa listę kanałów. Tylko teraz nie wiem jak przerobić i czym tę listę. Próbowałem ja wrzucić do SatEditora v1.22 ale nie dało rady bo on czyta tylko pliki tekstowe a ten co ściągłem jest z rozszerzeniem ndf.

  8. #8
    Junior Member
    Dołączył
    Feb 2009
    Posty
    5
    Problem rozwiązany, wszedłem w menu i za pomocą "Blind Search" wyszukałem ponownie transpondery i znalazło mi ten transponder na 11508GHz, są wszystkie brakujące programy. Podziękowania dla tych którzy starali się mi pomóc, pozdrawiam.

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •