Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10
  1. #1
    Junior Member
    Dołączył
    Jul 2009
    Posty
    8

    Czy ten dekoder nadaje się do tej platformy?

    Witam znów.
    Przymierzam się do zakupu starter`u TNK. Ale mam kilka pytań z tym związanych, aby pieniądze raz wydane nie poszły w błoto.

    1. Czy ten model dekodera (Ferguson DF9000PVR) nadaje się do TNK? W opisach widnieje, że posiada uniwersalny czytnik kart z wbudowanym dekoderem systemu Conax. Dekoder posiada wgrany soft edukacyjny 9.75

    2. Czy umożliwi późniejszą "edukację" karty wedle poradników, jakie są na łamach tego forum? Czy trzeba jakieś dodatkowy osprzęt dokupić do niego?

    3. Czy prawdą jest (ktoś to sprawdził, a nie tylko wierzy w to co mówią), że bez doładowań działają kanały TVP1, TVP2 i TVN?

    To chyba tyle pytań, jak na razie. Czekam na Wasze odpowiedzi :) i z góry dziękuję.

  2. #2
    Junior Member
    Dołączył
    Jul 2009
    Posty
    0
    Ad 3. Tak to prawda - ja tak miałem przez 1,5 tygodnia nim wpłata do nich doszła - wpłacałem wtedy co im system bankowy nawalił od za dużej liczby wpłat.

  3. #3
    Junior Member
    Dołączył
    Jul 2009
    Posty
    8
    To dobrze. Jeden problem z głowy, dziękuję za Twoją cenną uwagę. Jeszcze gdyby ktoś wypowiedział się na temat tego dekodera i softu jaki się w nim znajduje i czy to wystarczy by w późniejszym czasie myśleć coś o edukacji TNK?

  4. #4
    #!r00t Awatar kIEr
    Dołączył
    Jan 2009
    Posty
    428
    Jeżeli chodzi o sam tuner fergusona to w zastosowaniu do odbioru TNK-bezproblemowy odbiór.Natomiast jeśli chodzi samą edukację to support od XDSR-750(PVR),nowa wersja softu to 9.93.

  5. #5
    Junior Member
    Dołączył
    Jul 2009
    Posty
    8
    Czyli muszę zmienić? Czy na tym co jest nie będzie działać poprawnie? Pytam, bo mam kilkanaście rzeczy ponagrywanych na HDD i nie chce by przy aktualizacji pojawiły się jakiekolwiek problemy z późniejszym ich odtworzeniem. (Nie wiem czy to ma jakiś wpływ, ale przez moją niewiedzę, wolę dmuchać na zimne). Poza tym miałem (kiedy zaczynałem uczyć się edukować) inne softy i zawsze były jakieś problemy (częsty Boot, brak obrazu, dźwięku, zawieszenia, problemy z odbiorem itp), a teraz działa idealnie w co (kiedy o tym piszę, gdy inni psioczą) nikt mi nie wierzy.

    A jak sie ma edukacja TNK na tym tunerze? Wyczytałem, że trzeba mieć jakiś czytnik (phenikx - jakoś tak), Czy wiec jeśli będę ewentualnie próbował swych sił, to muszę go zakupić? Czy może dało by się przez właśnie ten tuner robić "zabiegi" przez złącze RS232 (bo ten model takowe posiada)?

  6. #6
    Senior Member
    Dołączył
    Jan 2009
    Posty
    4,140
    Cytat Zamieszczone przez Muzzy Zobacz posta
    Musisz się zalogować, aby zobaczyć zawartość lub kliknij Tutaj aby dokonać rejestracji na forum
    Witam..
    Odpowiedzi na twoj temat udzielił ci juz kol.BANita >> TAK <<bedzie chodzic TnK na tym Tunerze
    Musisz się zalogować, aby zobaczyć zawartość lub kliknij Tutaj aby dokonać rejestracji na forum

    Ty masz Oprogramowanie producenta 9.75 >> DF9000PVR_9.75.zip : Ferguson : Digital Multimedia Technology czyli powinno dzialac!

    Edukacja TnK: to dotyczy Tunerow bez zamontowanego czytnika Kart !( ten tuner chyba ma czytnik kart ??)

    RS232 >> Opisy na stronie producenta Jak wgrać do DF 6000/ 9000 nową listę kanałów? : Ferguson : Digital Multimedia Technology

  7. #7
    Junior Member
    Dołączył
    Jul 2009
    Posty
    8
    Cytat Zamieszczone przez Bruno59 Zobacz posta
    Musisz się zalogować, aby zobaczyć zawartość lub kliknij Tutaj aby dokonać rejestracji na forum
    To chyba nie jest oprogramowanie producenta. Ja je ściągnąłem swego czasu ze strony XDSR (jakoś tak się to nazywało) kiedy to jeszcze powszechna była N2.

    Cytat Zamieszczone przez Bruno59 Zobacz posta
    Musisz się zalogować, aby zobaczyć zawartość lub kliknij Tutaj aby dokonać rejestracji na forum
    Owszem ma czytnik dostępu warunkowego, ale chodzi o to, że kiedy czytam Wasze poradniki ( http://www.kronos-sat.pl/conax/2457-...-tutorial.html ) tam piszecie, że do tego zabiegu potrzeba specjalny czytnik. Moje pytanie brzmi, czy czytnikiem może być cały tuner podpięty do RS232? Czy program Malinowy lub Conax Multi Reader? Nigdzie nie znalazłem opisu, jak tymi programami obsługiwać się przy stosowaniu tunera jako czytnika, stąd moje pytanie.

    Czy logi trzeba wgrywać codziennie? Bo widzę, że dzień w dzień pojawiają się u Was nowe.

  8. #8
    Senior Member
    Dołączył
    Jan 2009
    Posty
    4,140
    Witam

    Musisz się zalogować, aby zobaczyć zawartość lub kliknij Tutaj aby dokonać rejestracji na forum
    Niestety ale to jest oprogramowanie producenta ktore ci podalem > Link jest ze strony Producenta , a skat ty go sciagnoles to nie wiem
    Kod:
    Musisz się zalogować, aby zobaczyć zawartość lub kliknij Tutaj aby dokonać rejestracji na forum 
    Czytaj ze zrozumieniem a nie tylko polowicznie

    Musisz się zalogować, aby zobaczyć zawartość lub kliknij Tutaj aby dokonać rejestracji na forum

  9. #9
    Member
    Dołączył
    Jan 2009
    Posty
    39
    nie polecam tego tunera bardzo toporny ferdek jak cos napisz do nas jestesmy apsem TNK i N 4sat.pl cos znajdziemy dla Ciebie

  10. #10
    Junior Member
    Dołączył
    Jul 2009
    Posty
    8
    Cytat Zamieszczone przez 4sat Zobacz posta
    Musisz się zalogować, aby zobaczyć zawartość lub kliknij Tutaj aby dokonać rejestracji na forum
    Czemu twierdzisz, że toporny? U mnie spisywał się wyśmienicie w "edukacji" i jestem z niego bardzo zadowolony. Nowego nie zamierzam kupować, bo nie stać mnie puki co. Jeśli ten będzie działał i umożliwiał edukację TNK to będzie wszystko co potrzebuję :)

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •